U našim jelima, ljubav, strast i očaravajući ukusi!

Pizza Napoletana

Pizza Napolitana poznata kao pica Napuljskog stila, koju naši sertifikovani Picajoli (Pizaioli) pripremaju na tradicionalni način. Testo se pravi od brašna tipa “0” proizvođača Molini Pizzuti, i prolazi kroz proces fermentacije, minimum 24h.

Pizza Gourmet

Pizza Gourmet novi trend pripremanja pica u Italiji. Testo se priprema od mešavine brašna “00” i integralnog starinskog brašna mlevenog na kamenom mlinu “Machinata di Pietra”.

Pasta di Gragnano

Jedina pasta na svetu sa oznakom geografskog porekla ITG, zaštićena PGI sertifikatom Evropske unije. Svoju posebnost može da zahvali mikroklimi lokacije na kojoj se uzgaja, u Napuljskom zalivu na poljima ispod Vezuva na jugu Italije. Pripremana od „n bronzi“ specijalne pšenice iz regije Kampanja (Campania). Paste su neobičnog oblika zapečene u peći na drva.

Originalna pizza peć na drva

Pice i zapečene paste prolaze kroz proces pečenja na 450 stepeni u tradicionalnoj pizza peći na drva.

Pizza peć na drva

Sastojci

Sva naša jela čine jednostavni, prvoklasni i originalni sastojci italijanskih namirnica, kao što su „odležali“ sirevi od 24 do 36 meseci, paradajz i povrće sa polja ispod Vezuva, maslinova ulja i aceto d.o.p kvaliteta… Brašno i sve namirnice uvozimo direktno od italijanskih proizvođača.

Mozzarella di Bufala su jedini sirevi ove vrste zaštićeni PDO sertifikatom Evropske unije. Proizvodi se isključivo od svežeg mleka bivola sa uzgajališta koje se nalaze u sertifikovanom području regije Kampanja (Campania). Zaštićena oznaka porekla identifikuje organoleptičke i proizvodne karakteristike sira tipične za mocarelu iz Kampanje, izvedene iz specifičnih uslova životne sredine i tradicionalnih metoda prerade.

Paradajz dobijen od sorte „San Marzano“ uzgaja se na zaštićenom područiju „Agro Sarnese-Nocerino“ koje se prostire u ravnici “Sarno” regije Kampanja (Campania) koja je uglavnom pokrivena piroklastičnim materijalom vulkanskog porekla, sa velikim uticajem morske klime i vetrovima Maestro del Nord i Scirocco del Sud, koji paradajzu daju poseban ukus. Berba plodova je između 30. jula i 30. septembra i obavljati se isključivo ručno.

Brašno proizvođača Molini Pizzuti je proizvod strasti, ljubavi i tradicije od preko 60 godina. Locirani u srcu provincije Salermo, ragije Kampanja (Campania), brašno karakteriše standard kvaliteta ulaznih sirovina, mešavinu različitih zrna pšenice i reološka svojstva krajnjih proizvoda. Brašno je 100% od prirodnih sastojaka, bez aditiva.

Meko brašno tipa „0“ razvijeno je u saradnji sa lokalnim Picajolima (Pizzaioli) ali je i rezultat posvećenosti kvalitetu, tradiciju i izazovima novih trendova na tržištu.

Bezglutenska priprema

Naši Picajoli i tehničko osoblje su osposobljeni za pripremanje jela od bezglutenskih sastojaka, koji su 100% prirodni bez aditiva. Za pripremu jela bez glutena, potrebno je rezervisati pripremu jedan dan unapred.

Vinska karta

Vinsku kartu čini izbor prvoklasnih italijanski i srpskih vina, gde posebno izdvajamo vina “Greco di Tufo“, “Visione Rose Aglianico” i “Rubrato Aglianico” proizvođača “Feudi di San Gregorio“, uzgajano u istorijskom regionu Irpinia regije Kampanja (Campania) raznolikog krajolika, sa nizom planina, brda i ravnica sa rekama i potocima između njih, ali sa uticajem morske klime.