Dominic Scott
Dominic Scott
OSNIVAČ

Nenad Blaževski

Campania Pizza Gourmet je novi koncept moderne Napolitanske picerije/restorana (Pizzeria-Ristorante) regije Kampanja (Campania) sa juga Italije. I ako novog koncepta, i na dalje je tradicionalna napuljska kuhinja: ukusna, bogata sastojcima i živopisna!

Tim ljudi koji je stvorio „Trattoria Campania“ u srcu staroga Beograda, od sada na novoj lokaciji, na Novom Beogradu u savremenom stambeno poslovnom centru West 65. Za vaše uživanje u ukusima juga Italije, zaduženi su naši Pizaioli iz „Associazione gruppo la piccola Napoli“ čuvene napolitanske asocijacije za pripremanje Pizza Napoletana, kao i šefica kuhinje koja je sticala znanja i iskustva u radu sa najboljim kuvarima Italije. Originalni recepti iz regije Kampanja (Campania) čine naš Meni jedinstvenim, a koji ste već zavoleli, upotpunjen novim trendovima Italijanske kuhinje.

U našem restoranu moguće je probati živopisne specijalitete pravljene po originalnoj,tradicionalnoj recepturi,od sastojaka koji nam stižu direkto iz regije Kampanije (Campania) sa juga Italije. To je pravi Napuljski stil bogate i ukusne kuhinje. Za čuvenu pizzu Napolitanu testo se pravi od brašna tipa „O“ proizvođača Molini Pizzuti i prolazi kroz proces fermentacije minimum 24h. Testo nam stiže direktno iz Amalfi regije,a proizvodi se na kamenim mlinovima. Takođe smo prepoznatljivi po originalnoj Pizzi Gourmet, koja je novi trend pripremanja ovog specijaliteta u Italiji. Testo se priprema od mešavine brašna „OO“ i integralnog, starinskog brašna mlevenog na kamenom mlinu „Machinata di Pietra“.

U našoj ponudi možete pronaći još mnogo različitih vrsta pizza koje osvajaju punoćom ukusa, zatim predjela kao što su: aranćini, kaponata i parmiđana di melancane, a nudimo i najbolju pastu iz Granjana, kao i njoke koje kroz svoje bogate ukuse donose šarm Kampanije u Beograd.

Pasta di Gragnano je jedina pasta na svetu sa oznakom geografskog porekla ITG, zaštićena PGI sertifikatom Evropske unije. Za svoju posebnost može da zahvali mikroklimi lokacije na kojoj se uzgaja, u Napuljskom zalivu na poljima ispod Vezuva na jugu Italije. Pripremana je od „n bronzi“ specijalne pšenice iz regije Kampanije (Campania). Paste su neobičnog oblika, zapečene u peći na drva.

Naravno, kod nas ćete uživati i u odabranim, najkvalitetnijim vinima iz Italije, a pažnja je posvećena i vinima iz Srbije. Izuzetno prijatan ambijent donosi specifičan šarm Južne Italije u „moderni“ Beograd. Odvojite vreme za sebe i dođite na mesto gde uživaju sva čula!

Uživate u jugu Italije!